Stor razzia mot iptv-pirater i Europa

  • av
EuroJust stora razzia mot iptv tjänster

Polismyndigheterna Europol och Eurojust som är har precis gjort tillslag & razzior mot så kallade iptv-pirater i ett stort antal länder runt om i Europa. Bland de länder man var mest aktiva i var Tyskland, Italien, Frankrike, Bulgarien & Grekland. Syftet med tillslagen var att stänga ner iptv-tjänsterna och försöka anhålla de misstänkta personerna man tror ligger bakom verksamheterna.

Utav den lilla information man har släppt så kan man utläsa att det verkar handla om fulstreaming-tjänster man gjort razzior emot, med andra ord dem som sänder vidare tv-kanaler med sportsändningar och serier utan att betala för rättigheterna för detta. Man kan också läsa att den Italienska polisen har gjort razzia mot mjukvareutvecklaren Xtream Codes, som i sig inte själva inte håller på med streaming. Italienska polisen menar dock på att Xtream Codes har dock utvecklat en mjukvaran som används av de iptv tjänster som säljer streaming tjänsterna. Man anser att Xtream Codes med sin mjukvara gör det lättare att administrera sina illegala verksamhet av upphovsrättsskyddat material.

Xtream Codes säger sig ha haft närmare 5000 klienter som använder deras programvara, vilket är högst troligt med tanke på att man beräknar att dem själva står för 90{69d3a648c93d1cc1a3639cb01b7a063fa0428c4eb509d4b1941827241bfbc986} av marknaden i Europa för detta. Deras program vara har använts av ett mycket stort antal iptv-försäljare runt om i världen. Italienska polisen misstänker att deras programvara har hjälpt att betjäna runt 50 miljoner användare runt om i hela Europa. Tjänsten är nu nedstängd, vilket lär skapa totalt kaos närmsta tiden med tanke på att dem har indirekt haft över 700.000 kunder på sin hemsida i månaden.

Efter dagens stora razzia har vi sett att näst intill alla Europeiska tjänster är nedsläckta, och deras kunder har nu alltså inte länge tillgång till iptv kanaler längre. Vi har bland annat kunna läsa på olika forum om återförsäljare som bara har stängt ner sina hemsidor, och vägrar att svara på besvikna kunders frågor.

Hur lång tid det tar att få nätverket att fungera igen är enligt många svårt att säga, men det flesta tror att det kan ta mycket lång tid med tanke på att Xtream Codes var ryggraden i hela iptv-industrin runt om i Europa. Men som vanligt är den enas dör den andres bröd, och vi har kunnat se en fullständig explosion av kunder som istället har vänt sig till asiatiska företag som erbjuder iptv tjänster.